Games Convention trekt recordaantal bezoekers | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Editie 2006 van de grootste Europese gamesbeurs, de Games Convention in Leipzig, zit erop. Maar liefst 183.000 mensen bezochten de beurs de afgelopen vijf dagen, ruim boven de verwachting van 150.000 en ook ruim boven de voorgaande editie, waar 134.000 mensen op af kwamen.

Niet alleen het aantal bezoekers groeit, ook het soort bezoekers verschuift van voornamelijk mannelijke tieners, naar een wat breder publiek. Zo was dit jaar 42% van de bezoekers boven de 20, 6% meer dan vorig jaar. Ook waren er 4% meer vrouwen, 17% van het totaal.

Bezoekers hebben er veel voor over om naar de Games Convention te komen. 39% van de bezoekers heeft meer dan 300 KM afgelegd, vorig jaar was dat nog maar 31%. Ook journalisten waren in grote getalen naar de Games Convention getrokken. 2600 journalisten uit maar liefst 38 landen waren aanwezig.

Dat het ook volgend jaar weer druk wordt is vrij waarschijnlijk. Maar liefst 90% van de bezoekers en 91% van de standhouders, heeft aangegeven ook bij Editie 2007 weer van de partij te zijn. Verwacht deze week nog een aantal impre ies van diverse games die op de Games Convention vertoond werden!


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou