Games Convention Online niet langer publiek toegankelijk | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het aantal geregistreerde publieke tentoonstellers was ontoereikend om aan de intere es van bezoekers te voldoen", zegt een woordvoerder van Games Convention Online. Volgens de woordvoerder zou het succes van het evenement de afgelopen jaren ervoor zorgen dat bezoekers hoge verwachtingen hebben en teleurgesteld zouden worden. Met dertig verschillende bedrijven die aanwezig zijn is de beurs, die in juli wordt gehouden, wel groter dan vorig jaar.

Gamescom

De Games Convention startte in 2002 als kleine beurs, maar groeide uit tot een groot consumentenevenement. Met een recordaantal van ruim 200.000 bezoekers in 2008 streed het met de Tokyo Game Show voor de titel grootste gamebeurs ter wereld.

In 2009 kreeg het evenement concurrentie van het in Keulen georganiseerde Gamescom. Gamescom is opgezet door de Bundesverband Interaktive Unterhaltung oftware die dertien grote gamepartijen vertegenwoordigd, waaronder Nintendo, Sony, Microsoft, Electronic Arts en Activision. Gamescom is daarmee meteen verreweg de grootste beurs geworden in Europa.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou