Gamers ontcijferen wetenschappelijk probleem | Gamer.nl

Gamers ontcijferen wetenschappelijk probleem | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het artikel, dat later ook verschijnt in het tijdschrift Nature: Structural & Molecular Biology, stelt dat de bevindingen van de gamers wetenschappers kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in werking van het HIV-virus. De universiteit van Washington had hen uitgedaagd de structuur van het enzym te ontrafelen, toen bleek dat onderzoekers daar tot op heden nog niet in geslaagd waren. 

Foldit

Foldit is een experimentele online game waarin de spelers complexe moleculaire puzzels op moeten lo en die gebaseerd zijn op structuren van echte eiwitten. Zij hebben de mogelijkheid om deze structuren te manipuleren met een selectie aan verschillende tools. De geboekte resultaten zijn tot nu toe reeds nuttig gebleken op het gebied van aids, kanker en Alzheimer.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou