Gamen met je gedachten door middel van een headset | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Tijdens een demonstratie op de Game Developers Conference in SanFransisco, heeft het bedrijf Emotiv Systems een wel hele aparte headsetlaten zien, namelijk de Emotiv EPOC, een headset die gamers in staatstelt om een game te spelen door middel van hun gedachten,gezichtsuitdrukkingen en emoties.

De headset bevatsensoren die gedachten en emoties kunnen herkennen door middel vanelectrische signalen rond de hersenen. De headset kan deze signalenverwerken om te gebruiken in games.

De headset herkent meer dan 30 verschillende emoties, onder andereblijdschap, spanning en frustratie. Het herkent ookgezichtsuitdrukkingen zoals een glimlach, een boze frons van jewenkbrauwen of een knipoog. Ook kan het verschillende gedachten lezen,waardoor je bijvoorbeeld objecten kan laten bewegen in een game. Verderis het tijdens het gamen onder andere mogelijk om jegezichtsuitdrukkingen over te zetten naar je personage in de game zelf,of de moeilijkheidsgraad dynamisch te maken door de gamemakkelijker te maken als je gefrustreerd bent.

De headset bevat verder nog een gyroscoop, waarmee je onder andere jemuis kan bewegen of je gezichtspunt in een game kan veranderen door het bewegen van je hoofd.De Emotiv EPOC headset zal door Emotiv ontwikkelde software bevatten,waarmee je gelijk alle functies van de headset zal kunnen uitproberen.Verder zal de headset ook bij normale PC-games werken, maar hierbijmoet je de headset meer als een joystick zien, waarin je de functiesvan de headset kan binden met bepaalde controls in een game, waardoorje dus bijvoorbeeld je wapen zou kunnen afvuren door te knipperen met je ogen.

De Emotiv EPOC zal (vooralsnog) aan het einde van dit jaar te koop zijn via de sitevan Emotiv, en zal ongeveer 299 dollar gaan kosten.

De Emotiv EPOC headset


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou