Een nieuw aangenomen Griekse wet om gokgames in het land te verbieden heeft de afgelopen maanden voor nogal wat oproer gezorgd. Bij het samenstellen van de nieuwe regel zijn de heren in pak namelijk vergeten een aantal uitzonderingen op de regel te maken, waaronder videogames en andere vormen van bordspellen.

De wet zorgde er al voor dat twee internetcafe-houders voor de rechtbank moesten verschijnen, met als maximale straf enkele duizenden dollars boete en zelfs een mogelijke gevangenisstraf.

Het Griekse Ministerie van Financieën heeft de fout nu echter gecorrigeerd en staat nu alsnog games toe die niet tot doel hebben geld te incasseren. Daarmee is het weer veilig om consoles als een Gameboy mee op straat te nemen."The installation and use of games in homes and residential areas is allowed if there is no financial benefit involved," the ministry said. "The same applies to public and private areas...if again there is no financial gain for the player or any third party." Niet alleen kunnen online schakers weer gerust adem halen, maar kunnen Microsoft, Nintendo en Sony ook weer beginnen met de distributie van hun consoles. Goed nieuws voor Griekse gamers dus.

Met dank aan cybrbeast voor het melden van dit nieuws.