Oud Vivendi-werknemer is nu CEO van Gameloft | Gamer.nl

Oud Vivendi-werknemer is nu CEO van Gameloft | Gamer.nl

Stéphane Roussel, voormalig werknemer van Vivendi, is benoemd als nieuwe CEO van Gameloft tijdens een jaarlijkse bijeenkomst voor aandeelhouders.

Vivendi beschikt inmiddels over 95,77 procent van de stemrechten over Gameloft, en rondde gister de overname af. Tijdens de bijeenkomst benoemde Vivendi in totaal vijf van hun eigen werknemers voor een plaats in het bestuur van mobiele app uitgever Gameloft.

De nieuwe bestuursraad van Gameloft bestaat uit Omnium Bolloré-voorzitter Sebastien Bolloré, Frédéric Crépin, Canal+Régie-voorzitter Francie Mayer, Canal+ Group CEO Maxime Saada en de nieuwe CEO en voorzitter Stéphane Rou el. 

"Ik start mijn rol vandaag met een ambitieus plan: het combineren van onze gezamenlijke creatieve pa ie om de ontwikkeling van Gameloft te doen versnellen", vertelde Rou el tijdens een gesprek voor Gameloft-werknemers. "Julie zullen volledig betrokken zijn als leden van de Vivendi-familie zonder julie onderscheidende vermogen en originaliteit te verliezen."

Gameloft was voorheen het bedrijf van de broer van Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft. Vivendi heeft inmiddels ook een gedeelte van de aandelen van Ubisoft in handen. De uitgever van games als A a in's Creed wil echter alles op alles zetten om niet opgekocht te worden.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou