Tien procent van Game Mania-winkels gesloten in komende twee jaar

Tien procent van Game Mania-winkels gesloten in komende twee jaar

Game Mania sluit de komende twee jaar tien procent van de winkels. Dat meldt CEO Kris Lenaerts in een interview met href="https://retailtrends.nl/news/56442/waarom-de-rol-van-game-mania-nog-niet-uitgespeeld-is" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><b>RetailTrends</b></a>.

Het aantal Game Mania-vestigingen nam in de afgelopen vier jaar al met zo'n tien procent af tot 75 winkels en Lenaerts verwacht een afname van hetzelfde percentage in de komende twee jaar. Reden voor het sluiten van de vestigingen is de snelle digitalisering van de markt, maar de groei van Game Mania's eigen webshop draagt hier ook aan bij.

“De webshop draaide in zijn eerste jaar al een omzet van vier à vijf winkels en in het tweede zijn dat er acht of negen. Dat zijn effecten die je hele bestaande model op zijn kop zetten en daar moet je naar handelen.”, aldus Lenaerts.

Tegenover het sluiten van de winkels staat ook een aantal openingen van Game Mania concept stores, winkels met minder games en meer ruimte voor evenementen. Na de opening van concept stores in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht en Den Haag worden er nog minstens acht concept stores geopend. Ook werd er recent een Game Mania Zone geopend in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn.

Kris Lenaerts weet nog niet hoeveel winkels er uiteindelijk zullen overblijven, maar het wordt een mix van de webwinkel, concept stores, Game Mania Zones en reguliere winkels 'in steden waar dat financieel haalbaar is'.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit vind ik best rot eigenlijk. Ik ga altijd liever ff langs in de winkel dan dat ik het online bestel. Soms hebben ze ook nog games in de winkel die niet in de webshop zijn en het is altijd wel leuk om gewoon beetje rond te kijken.

0
test

Helemaal eens met hubertje. Ik pre-order vaak me games maar kom ze altijd in de winkel afhalen. Een beetje rondkijken geeft me ook altijd een nostalgisch gevoel, alsof ik weer als jong jochie met me zakgeld door de toenmalige E-plaza liep om een game uit te zoeken :).

0
test

@Spadesz Ah ja de E-plaza dat is de goede oude tijd ja. Toen die nog bestond ging ik daar ook wel eens heen om games te halen maar meestal naar de free recordshop. Helaas bestaan beide winkels niet meer. Hopelijk gaat dit niet met de Gamemania gebeuren want waar moet je dan heen om games te kopen. Je zou bijna gewoon je eigen game winkel starten om gewoon een game winkel in de buurt te hebben ;p

0

Aanbevolen voor jou