Gaikai breidt klantenlijst uit met onder meer Capcom en Ubisoft | Gamer.nl

Gaikai breidt klantenlijst uit met onder meer Capcom en Ubisoft | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het bedrijf heeft een techniek ontwikkeld waardoor gebruikers simpel een demo van een hoogwaardige game kunnen streamen via een website. Dit heeft de intere e gewekt van verschillende online retailers zoals de webwinkels van Capcom, Ubisoft en BestBuy. Eerder implementeerde Electronic Arts Gaikai al in zijn onlinewinkel Origin. Ook Walmart's Game Center en Eurogamer maken gebruik van deze techniek.

Gaikai biedt de mogelijkheid voor uitgevers en gameshops om consumenten direct demo's te laten uitproberen via internet. CEO David Perry geeft aan dat het doel van Gaikai is om nieuwe demo's aan 50 miljoen mensen te presenteren voor het einde van 2012. De techniek laat de games draaien op externe servers in de cloud, zodat gebruikers zonder registratie, download of hoogwaardige computer zowel simpele als geavanceerde spellen kunnen uitproberen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou