Ontwikkelaar Triangle Studios uit Leeuwarden maakt een game voor de PlayStation 3 over de 16e eeuwse Friese volksheld Grutte Pier. Dit heeft de studio vandaag bekendgemaakt.In het begin van de 16e eeuw streed de piraat Pier Gerlofs Donia tegen de Hollanders en de Saksen met als bijnaam Grutte Pier. Door deze succesvolle strijd wordt hij in Friesland nog steeds gezien als een symbool voor vrijheid.

Heldenverhaal

"Het is natuurlijk een prachtig heldenverhaal dat je in een game mooi kunt naspelen", meldt Remco de Rooy, directeur van Triangle Studios. Het wordt echter geen gewelddadige game en moet voornamelijk de doelgroep van twaalf- tot zestienjarigen aanspreken. Grutte Pier zal daarnaast gewoon Fries spreken in het spel.Ondanks dat Grutte Pier veel Nederlanders heeft gedood in zijn leven , verwacht De Rooy niet dat dit een succesvolle lancering buiten Friesland in de weg staat. "In spelletjes over de Tweede Wereldoorlog worden ook veel Duitsers doodgeschoten en die games zijn ook populair in Duitsland."

Internationaal

De game moet in Nederland in het eerste kwartaal van 2011 verschijnen voor de PlayStation 3. Triangle Studios heeft ook de internationale markt op het oog, hoewel daar nog geen datum van uitgave voor is aangekondigd.