Franse psycholoog behandelt Fortnite-verslaafden met Zelda

Franse psycholoog behandelt Fortnite-verslaafden met Zelda

De Franse psycholoog Michaël Stora heeft wel een hele unieke manier gevonden om Fortnite-verslaafden te behandelen. Hij helpt namelijk patiënten door ze The Legend of Zelda: Breath of the Wild te laten spelen.

Michaël Stora ook wel bekend als de ‘psygamer’ behandeld al twintig jaar mensen met verschillende gedragsproblemen. Daar horen ook mensen met een gameverslaving bij. Door de grote populariteit van Fortnite heeft de psycholoog de nodige mensen in de praktijk die iets te veel bezig zijn met de game. Om deze Fortnite-fanaten te helpen heeft Stora een unieke methode gevonden om deze verslaafden te behandelen.

fortnite

Hij helpt zijn patiënten door ze The Legend of Zelda: Breath of the Wild te laten spelen. Volgens de psycholoog heeft de openwereldgame therapeutisch gewerkt onder zijn patiënten. In een interview vertelt hij dat in Breath of the Wild de patiënten niet meer bezig zijn met de competitiviteit die Fortnite zo verslavend maakt. Ook geeft de Zelda-game volgens Stora meer rust, omdat er in Breath of the Wild veel meer ruimte is en er geen andere spelers zijn die je constant proberen neer te schieten. Of Stora ook nog andere games voor de behandeling gebruikt is niet bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Alleen is Fortnite een gratis spel en zelda minimaal 60 euro (hogere kosten zijn voor de console die je eventueel nodig zou hebben). Vaak spelen de verslaafde gratis games en weten niet wat voor moois nog meer te zien is. + dat de omgeving vaak ook in Fortnite zit en het ook een soort sociale activiteit is. En hoe cool ben je wel niet wanneer je asskicked in je vriendengroep / school. Zal waarschijnlijk ook wel wat prestatiedrang bij zitten.

0
test

@HunterSeeker [quote]Vaak spelen de verslaafde gratis games en weten niet wat voor moois nog meer te zien is.[/quote] Sorry hoor maar dit slaat echt nergens op. Mensen kunnen verslaafd raken aan alles wat genot geeft denk aan sex, lezen, roken, koffie, gamen, fietsen, sporten, eten etc etc.

0
test

@Psychoot en wat denk je ervan dat gratis dingen voor iedereen toegankelijk zijn? zo kom je er makkelijker mee in aanraking. en het kan indd per persoon verschillen hoe gevoellig iemand is, ik zeg alleen maar dat het bij Fortnite wel erg makkelijk instappen is.

0

Kan echt niet begrijpen hoe je daar nou verslaafd aan kunt raken.

0
test

@Retrogamer Ik ook niet, maar ik snap ook niet hoe mensen helemaal uit hun dak kunnen gaan op Call of Duty, of Fifa, of moba's of Racegames. Toch doen ze dat, mensen verschillen, en gelukkig maar.

0
test

@Retrogamer Ik ook niet perse Fortnite maar zo kan ik mij niet voorstellen dat mensen perse koffie nodig hebben het 's morgens, zo heeft ieder wel zijn ding waar hij aan 'verslaafd' is.

0

@Psychoot ik wil niet zo ver gaan dat ik daadwerkelijk verslaafd ben geweest aan koffie, maar wel moeilijk het was om er echt definitief mee te stoppen.

0
test

@Retrogamer tja, kan ook niet begrijpen hoe mensen verslaafd raken aan roken, das toch kei smerig, en aan drugs.. maar toch zijn het miljoenen mensen...

0
test

@SuperDre Je moet ook niet kijken naar het product maar wat een product met iemand doet. Drugs maakt iemand vrolijker of zorgt dat diegene kan rusten of juist meer energie krijgt. Roken geeft de roker ook een soort voldoening, ook al stinkt het enorm. Zo moet je ook naar games kijken (in dit geval Fortnite), deze game kan iemand het gevoel geven dat hij/zij erbij hoort, een gevoel van overwinning (bij competitive spelen) of een gevoel van controle geven. Je raakt niet persee verslaafd aan het product, maar wat het product jou laat voelen.

0
test

@SuperDre ik ook nooit tot ik zelf in de verslaving van sigaretten terecht kwam. Ik ben ondertussen 2.5 maand gestopt maar als ik zo terugkijk op de loop van de verslaving is het wel fascinerend hoe dat met je speelt. Ik kan je 1 ding zeggen: verslaving is een bitch en afkicken/stoppen is een hel. Ongeacht wat de verslaving is. Gamen of bepaalde games in t specifiek horen daar zeker bij. Dat gezegd te hebben is deze aanpak van het artikel interessant alleen voelt een beetje aan alsof je gaat vapen om te stoppen met roken, in vergelijking.

0

Aanbevolen voor jou