Geruchten over een PlayStation-telefoon, een telefoon van Sony Ericsson die de nadruk legt op gaming, doen al langer de ronde. Het besturingssysteem van de PSPhone zou Android 3.0 zijn. Die versie van Google’s mobiele besturingssysteem wordt volgend jaar op de markt verwacht. Bovendien zou de telefoon een eigen PlayStation-marktplaats krijgen, waarin games gekocht en gedownload kunnen worden.

Aan de gelekte foto’s is te zien dat de telefoon net als de PSP Go open te schuiven is. Het scherm wordt als het ware van de knoppen afgeschoven, wanneer de telefoon wordt geopend. De telefoon beschikt  niet over analoge joysticks, maar in het midden zit wel een touchpad dat multitouch ondersteunt. De telefoon vertoont op dit vlak overeenkomsten met de PSP2, waarover gisteren nieuwe geruchten naar buiten kwamen. De PSP2 zou ook een touchpad hebben, maar dan aan de achterkant. Verder is de telefoon voorzien van de bekende plustoets, of D-pad, bevat het een viertal actieknoppen en is hij voorzien van een tweetal schouderknoppen.

Specificaties

Volgens Engadget is de schermdiagonaal ergens tussen de 3,7 en 4,1 inch. Dat is vergelijkbaar met de PSP Go, die een scherm heeft van 3,8 inch. De PlayStation Phone zou een 1 gigahertz Qualcomm-processor hebben, net zoals veel recente Android-telefoons. Verder bezit de telefoon over 512 megabyte RAM-geheugen en 1 gigabyte aan opslag. Er is ruimte voor een MicroSD-kaart om dit uit te breiden.

Volgens eerdere geruchten zou het apparaat in ieder geval gedeeltelijk dezelfde games kunnen draaien als de huidige PSP. Zo is er eerder al gesproken over games van de eerste PlayStation en over verschillende PSP-games zoals God of War en LittleBigPlanet die voor de telefoon zouden uitkomen.