Forza Horizon 4 heeft lagere minimum specificaties op pc dan Forza Horizon 3 | Gamer.nl

Forza Horizon 4 heeft lagere minimum specificaties op pc dan Forza Horizon 3 | Gamer.nl

De minimum pc-specificaties voor de nieuwe Forza Horizon 4 zijn lager dan zijn voorganger Forza Horizon 3. Dit maakt creative director Ralph Fulton van Forza Horizon bekend in een demo op Gamescom.

De bekendmaking van lagere minimum specificaties voor Forza Horizon 4 is met name opvallend doordat Forza Horizon 3 al niet veeleisend was als het ging om pc-specificaties. Met de nog lagere benodigde specificaties voor de nieuwe game kan er gesproken worden van een flinke optimalisatie. Meestal wordt er bij een vervolg van een game veel aandacht besteed aan elementen zoals gameplay, content, online infrastructuur en graphics. Met het behalen van deze relatief lage minimum specificaties lijkt de ontwikkelaar efficiënt gehandeld te hebben.

Forza Horizon 4

Forza Horizon 3 had de volgende minimum specificaties voor de pc-versie:

  • CPU: i3-4170 - 3.7Ghz
  • GPU: AMD R7 250x of NVIDIA GT 740
  • RAM: 8GB

Naast de info over de specificaties maakte Fulton nog een aantal andere elementen bekend over de pc-versie van Forza Horizon 4. Naast het hebben van 21:9 ultrawide-ondersteuning, komt de game ook met een automated benchmark, aanpasbare FOV en de mogelijkheid om de grafische instellingen 'voor het eerst voorbij ultra te kunnen instellen'. Het is echter nog niet bekend wat hier mee bedoeld wordt.

Forza Horizon 4 verschijnt op 2 oktober 2018 op pc en Xbox One.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou