Forza Horizon 2 draait op 1080p en 30fps | Gamer.nl

Forza Horizon 2 draait op 1080p en 30fps | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Dat Forza Horizon 2 op 30 beelden frames per seconde draait is volgens Fulton niet heel gek. Het is volgens hem altijd een gevoelig onderwerp totdat de game daadwerkelijk uitkomt en spelers merken dat het wel werkt. Hij merkt daarbij op dat het wel mogelijk was geweest om de game op 60 frame per seconde te laten lopen. De studio vond het echter belangrijker dat de game een resolutie van 1080p heeft, omdat dat tegenwoordig de maatstaf voor next-gen consoles is. 

Het vorig jaar verschenen Forza 5 draait wel op 1080p en 60 fps. Volgens Fulton ligt dat aan het feit dat Forza 5 met afgebakende parkoersen werkt en Forza Horizon 2 een open wereld heeft. Dat eist veel meer kracht van de Xbox One. 

Forza Horizon 2 verschijnt in de herfst van dit jaar voor Xbox One en Xbox 360. De Xbox One-versie wordt gemaakt door Playground Games, terwijl de Xbox 360-versie door Sumo Digital gemaakt wordt. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou