Fortnite heeft nu 1 miljard dollar in microtransacties via smartphones verdiend

Fortnite heeft nu 1 miljard dollar in microtransacties via smartphones verdiend

De battle royale-game Fortnite heeft één miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) verdiend met microtransacties. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Sensor Tower.

Deze cijfers zijn alleen gebaseerd op de inkomsten van microntransacties op de smartphones. De totale inkomsten liggen waarschijnlijk een stuk hoger. Dit bedrag heeft Epic Games verdiend in de twee jaar dat Fortnite uit is. Een opvallend iets is dat de Google Play-versie van de game in een maand al 937 duizend dollar (ongeveer 887 duizend euro) heeft verdiend.

Fortnite is nu beschikbaar op de pc, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, Mac en smartphones. De game komt ook uit op de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Fortnite

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

voornamelijk van pubers die "stiekem" het geld van papa/mama hebben verbrand aan deze rotzooi

0
test

@niqomipa en dan ook nog met de smartphone, of all fucking things 🤦‍♂️ Smartphone gaming, de gruwel van elke "echte gamer" wat mij betreft.

0
test

@wazp Wie bepaald wat een ‘echte gamer’ is? Smartphone gaming is ook gewoon ‘gaming’. En dat blijkt want het smartphone-platform genereert qua gaming bijna meer omzet dan de console en pc markt bij elkaar.

0
test

@wootism en dat komt door de walgelijke verdienmodellen (lees pay to win) die 99% van de smartphone "games" hanteren. Oja en niet te vergeten, de agressieve smartphone game reclames die overal in your face worden geduwd op social media. Nee sorry ik heb er totaal geen goed woord voor over en daarom vind ik het een verschrikking voor de echte gamer. En niets wat mij op een andere gedachte zal brengen.

0

Aanbevolen voor jou