Blitz-modus voor Fortnite: Battle Royale nu live | Gamer.nl

Blitz-modus voor Fortnite: Battle Royale nu live | Gamer.nl

Update: De Blitz-modus voor Fortnite: Battle Royale is nu live. Dit maakt Epic bekend via href="https://twitter.com/FortniteGame/status/975740054806106112">Twitter</a>. Potjes duren in deze snellere modus maximaal 15 minuten.

Origineel bericht: Epic Games heeft de 3.3.0-update uitgebracht voor Fortnite: Battle Royale. De gloednieuwe update voegt onder andere een op afstand bestuurbaar explosief naar de game-modus.

Afgelopen dinsdag kwam Epic al met een teaser in het updates-menu, dat bij het opstarten van de modus te zien is, dat het met een nieuw explosief ging komen. Met de nieuwe update is de zogeheten Remote Explosive toegevoegd aan Fortnite: Battle Royale.

De Remote Explosive heeft een Rare-zeldzaamheid en kan bemachtigd worden via Supply Drops, Chests, normale loot en de gloednieuwe Supply Llamas. In de onderstaande trailer is te zien hoe het nieuwe explosief precies werkt.

Supply Llamas

Deze 3.3.0-update brengt ook de nieuwe mogelijkheid voor loot naar Battle Royale; Supply Llamas. Deze lama’s lopen rond over de map en spelers kunnen ze net als bij chests en supply drops activeren en iets ontvangen wat kan "helpen in een noodgeval".

Wat voor items spelers uit de Supply Llamas kunnen krijgen is nog niet bekend. Epic laat over de nieuwe soort chest weten dat spelers ze kunnen tegen komen op de “meest onverwachte plaatsen”.

Media has no description

Blitz-modus

De nieuwe update voegt ook een nieuwe tijdelijke modus toe aan Fortnite: Battle Royale genaamd Blitz. Deze modus dook vorige maand al op in het overzicht met challenges, maar was niet speelbaar. Nu heeft Epic meer informatie vrijgegeven over de modus.

Vanaf maandag 19 maart is de tijdelijke modus Blitz beschikbaar in Fortnite: Battle Royale. In deze modus zullen de tijden van de stormen korter duren, waardoor potjes nog intenser en snellers moeten worden. Potjes duren maximaal 15 minuten en starten al tijdens de eerste storm.

Tijdens Blitz zijn de spawn-kansen van chests, van 50-70% naar 80-90%, ammo boxes, van 65-80% naar 85-95%, normale loot en de Launch Pad verhoogd. Verder is de tijd tu en het spawnen van supply drops verlaagd van 190 seconden naar 80 seconden en de dalingstijd van 1 minuut naar 30 seconden.

Media has no description

Granaten en mobiel

Met de update worden rookgranaten uit het spel gehaald. Deze werden niet zoveel gebruikt als Epic Games had gehoopt. De Smoke Grenades worden, net zoals dat bij de SMG het geval was, verplaatst naar de zogeheten 'vault'. Het ontwikkelingsteam blijft aan de granaten werken, dus het is mogelijk dat ze weer terugkeren.

Afgelopen vrijdag maakte Epic bekend dat de Battle Royale-modus van Fortnite naar mobiele apparaten komt. De mobiele versie van Fortnite wordt hetzelfde spel als op andere platforms, met dezelfde updates. De progre ie van spelers wordt over alle platforms geregistreerd. Bekijk alle informatie in ons overzichtsartikel over Fortnite: Battle Royale op mobiel.

Media has no description

Het lijkt erop dat Epic Games met de update heeft gewacht totdat de Canadese en Amerikaanse rappers Drake en Travis Scott, American football-speler JuJu Smith-Schuster en de grootste Fortnite-speler Ninja klaar waren met de meest bekeken Twitch-stream ooit.

Het viertal had op een gegeven moment een recordaantal van meer dan 635.000 kijkers en hebben hiermee het record verbroken van de meeste kijkers op een persoonlijke Twtich-stream.

Speel je Fortnite: Battle Royale op pc of PlayStation 4, en wil graag met je vrienden die een ander platform hebben gamen? Check dan onze guide waarin haarfijn staat uitgelegd wat hiervoor gedaan moet worden en blijf via onze Fortnite-pagina op de hoogte van het laatste nieuws.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou