First Nations ontevreden met Cree-beschaving in Civ 6 | Gamer.nl

First Nations ontevreden met Cree-beschaving in Civ 6 | Gamer.nl

First Nations zijn niet blij met de toevoeging van de Cree-beschaving in de aankomende game Civilization 6: Rise and Fall.

Een paar dagen geleden is de nieuwe Civilization 6-beschaving Cree aangekondigd met een introductietrailer. In eerste instantie was Cree-leider Milton Tootoosis wel blij met de toevoeging van de beschaving in de game. Nu geeft hij aan dat hij het als First Nations-leider niet mee eens is hoe de beschaving wordt afgebeeld. First Nations is een etnische term die verwijst naar de inheemse volkeren in Canada die niet behoren tot de Inuit of Métis.

"Het toevoegen van de Cree-beschaving in Civilization 6 zorgt ervoor dat First Nations wederom worden afgebeeld met dezelfde waarden en normen als volkeren van de koloniale cultuur. Het willen veroveren van land en het willen claimen ervan past totaal niet bij onze kijk op de wereld en onze tradities", legt Tootoosis uit.

Ook vindt hij dat uitgever 2K Games eerst in overleg had moeten gaan met de community en in gesprek te gaan met de ouderen van het volk. Echter is geen enkele poging gedaan tot overleg met First Nations bij het project.

"Het kan een beetje gevaarlijk zijn als een bedrijf bepaalde hardnekkige, foutieve beelden van volkeren en hun ideologieën bevestigen in hun game. Chief Poundmaker had totaal niet dezelfde opvattingen als leiders van de koloniale machten."

Toch vindt Tootoosis dat er ook wel wat te zeggen is over hoe Poundmaker, een historisch figuur die bekendstaat om zijn strijd voor vrede, afgebeeld is in de game. In de introductietrailer wordt zijn werk correct geciteerd en wordt hij afgebeeld als leider die een brug legde tu en de kolonisten en First Nations.

Op dit moment houdt First Nations zich bezig met het zuiveren van Chief Poundmakers naam, die werd beschuldigd van verraad en gevangen werd genomen vlak na de opstand van het volk in 1885. "Ik hoop dat het feit dat de Cree en Chief Poundmaker deel uitmaken van de game een positief licht werpen op de zaak."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou