Final Fantasy VII en VIII al ruim een jaar op Steam | Gamer.nl

Final Fantasy VII en VIII al ruim een jaar op Steam | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Toen de twee games in 1998 en 2000 uitkwamen op PC werden ze gezien als matige overzettingen van de originelen op de eerste PlayStation-spelcomputer. De huidige versies op Steam werken volgens RPG Site's bron wel op Windows 7, maar crashen regelmatig. Begin 2010 heeft Square Enix de gamebestanden nog aangepast, mogelijk om te proberen de games beter op verschillende PC's te laten werken.

De tipgever zegt in de bronbestanden stukken code te hebben gevonden die geleend lijken uit patches die in afgelopen jaren door fans van de games werden gemaakt om de twee Final Fantasy-games beter te laten draaien op nieuwere PC's. Het is de vraag of de PC-overzettingen van de legendarische role-playing games ooit via Steam uitgegeven zullen worden.

Steam Registry Editor

Hoewel RPG Site een anonieme tipgever citeert, kan iedereen met een nieuwe versie van Steam het bestaan van de games op Steam ontdekken. Gebruikers die de Steam Registry Toolkit hebben gedownload kunnen rondneuzen in de bestanden van Steam en daar de vermelding van de twee games ontdekken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou