'Fifa vraagt meer dan een miljard dollar aan EA voor WK-licentie'

'Fifa vraagt meer dan een miljard dollar aan EA voor WK-licentie'

Er zijn meer details naar buiten gekomen over de achterliggende reden dat Electronic Arts mogelijk de naam van de Fifa-games wil veranderen: Fifa zou meer dan een miljard dollar vragen aan licentiekosten voor het Wereldkampioenschap.

In 2022 loopt de huidige, tienjarige deal tussen Electronic Arts en Fifa ten einde. Volgens een artikel van New York Times zouden er al twee jaar onderhandelingen gaande zijn over de nieuwe afspraken die daarna ingaan, maar die zouden op dit moment spaak lopen.

Fifa zou namelijk de kosten van een licentie voor de het WK hebben verhoogd. Om het WK mee te nemen in de game, zou Fifa voor elke vier jaar meer dan een miljard dollar vragen, oftewel 2,5 miljard dollar in tien jaar.

Daarnaast zouden de bedrijven het niet eens worden over wat er precies onder de complete deal moet vallen. EA zou de Fifa-licentie ook voor andere elementen willen gebruiken, zoals gametoernooien en NFTs, terwijl Fifa het juist binnen de perken wil houden om zelf nieuwe mogelijkheden te onderzoeken.

Eerder deze maand bleek al dat EA mogelijk overweegt om de naam van de Fifa-games in de toekomst te veranderen. Twee dagen geleden werden er handelsmerken gevonden voor een product genaamd 'EA Sports FC' - er wordt gespeculeerd dat dit wellicht de nieuwe naam van de populaire voetbalfranchise wordt.

EA kondigde gisteren wel aan dat het contract met Fifpro wordt verlengd. Dat betekent dat het bedrijf de namen en gelijkenissen van duizenden voetballers kan blijven gebruiken in diens games.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mijn kat heet Fifi, voor 1000 euro mogen ze die naam voor 10 jaar gebruiken. Koopje!

0

FIFA de grootste boevenclub van allemaal! Het enige waar die aan denken zijn de centjes.

0
test

@Tinus Tussengas-1 Corrupte boevenbende inderdaad

0

Aanbevolen voor jou