Fifa 21 laat spelers nu bepalen hoeveel geld ze uitgeven

Fifa 21 laat spelers nu bepalen hoeveel geld ze uitgeven

Dankzij een nieuwe update voor Fifa 21 is het vanaf nu mogelijk om te bepalen hoeveel geld er aan de game wordt uitgegeven en hoelang er wordt gespeeld.

De update is nu beschikbaar op pc en komt op 17 november op consoles uit. In de patch notes valt te lezen dat Fifa Playtime een "nieuwe reeks gereedschappen om spelers meer controle en zichtbaarheid over hun speelstijl te geven" is. De opties zijn beschikbaar via het hoofdmenu, Fifa Ultimate Team en Volta Football.

Hoewel meer details ontbreken in de patch notes, onthult Eurogamer dat er bijgehouden wordt hoeveel speeltijd en geld (in de vorm van Fifa Points) er wordt gespendeerd in de game. Er kan onder andere ingesteld worden hoeveel Fifa Points er gekocht kunnen worden, hoeveel wedstrijden er gespeeld kunnen worden en hoeveel FUT Packs er opengemaakt kunnen worden.

In bepaalde landen, zoals Nederland en België, zijn FUT Packs tegenwoordig niet toegestaan. De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft besloten dat dit onder gokken valt. Mogelijk dat dergelijke regelgeving in de toekomst ook in andere delen van de wereld toegepast gaat worden. Fifa Playtime is een mogelijke eerste stap van EA in de richting van de wereldwijde overheden om hier rekening mee te houden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat is toch een maatregel van niets? De meeste kinderen zijn handiger met dit soort systemen dan hun ouders en hebben dit dus binnen de kortste keren doorbroken.

0
test

@darkmanwls Als er een manier is om vervolgens te checken of dit doorbroken is valt dat denk ik wel mee. Het is een soort ingebouwde barriere. Ik kan me voorstellen dat ik als kind me wel aan de afspraken met mijn ouders hield en niet een barriere die ze hebben ingebouwd ga slopen. Maar de grens van ''nog even een pakje kopenen/openen'' is wat grijzer, want dat is te makkelijk.

0
test

Dat hele lootbox systeem deugt niet.

0

Aanbevolen voor jou