Fifa 19 en New Super Mario Bros. bestverkochte games in eerste helft 2019 in Europa

Fifa 19 en New Super Mario Bros. bestverkochte games in eerste helft 2019 in Europa

In de eerste helft van 2019 zijn Fifa 19 en New Super Mario Bros. U Deluxe de bestverkochte fysieke games in Europa. Dit maakt GfK Entertainment bekend na een onderzoek waarin de verkopen van onder andere zeventien Europese landen werden geëvalueerd.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste landen Fifa 19 als bestverkochte titel hebben op alle beschikbare platformen. De populaire voetbalgame is bijvoorbeeld het meest verkocht in de Benelux, maar ook in landen als Denemarken, Italië, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

New Super Mario Bros. U Deluxe is het meest populair in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. In tegenstelling tot Fifa 19 is New Super Mario Bros. U Deluxe slechts beschikbaar op één platform; de Nintendo Switch. Hiermee is het opvallend dat de game zo succesvol is in Europa.

Gameverkopen Europa GfK

Naast Fifa 19 en New Super Mario Bros. U Deluxe worden nog andere titels genoemd die dit jaar het meest zijn verkocht tot nu toe. Zo heeft Noorwegen de voorkeur voor Red Dead Redemption 2 boven de twee eerder genoemde games. Een ander opvallend detail is de populariteit van Crash Team Racing Nitro-Fueled in Finland. Het is niet alleen de enige keer dat de game wordt genoemd in de onderzoeksresultaten, maar is het pas sinds eind juni van dit jaar beschikbaar.

In de Benelux wordt de top drie van bestverkochte games compleet gemaakt met de titels Red Dead Redemption 2 en New Super Mario Bros. U Deluxe. Verder is het opmerkelijk dat GTA 5 meerdere keren voorkomt in de top drie van verschillende Europese landen. De game verscheen voor het eerst in september 2013 en realiseert na bijna zes jaar nog steeds goede verkoopcijfers.

Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de online-modus van GTA 5 waar nog regelmatig updates voor verschijnen met nieuwe content. Zo werd kort geleden nog een uitbreiding toegevoegd waarin spelers online onder andere een casino kunnen bezoeken. Ditzelfde succes geldt voor Minecraft, dat al sinds 2009 voor het eerst verscheen. Minecraft staat nog hoog in het lijstje in landen als Finland, Italië en Polen.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik denk dat ik maar ga verhuizen naar Finland :D

0

FIFA 19 is gewoon een prima spel. Een krat bier wat vrienden en gaan.

0

Aanbevolen voor jou