FBI pakt match fixing Counter-Strike: Global Offensive aan

FBI pakt match fixing Counter-Strike: Global Offensive aan

De FBI onderzoekt match fixing in Counter-Strike: Global Offensive-toernooien. Dat blijkt uit een interview met Ian Smith, hoofd van de Amerikaanse href="https://twitter.com/ESIC_Official" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Esports Integrity Commision</a> (via <a href="https://www.kotaku.com.au/2021/04/counter-strike-match-fixing-is-so-bad-the-fbi-is-getting-involved/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Kotaku</a>). 

De Esports Integrity Comission (ESIC) hielp eerder zes Counter-Strike spelers te arresteren wegens match fixing, en wil nu het probleem in de Verenigde Staten aanpakken.

"Het is wat ik zou omschrijven als klassieke match fixing: spelers worden omgekocht om matches te fixen, in plaats van dat ze het zelf opportunistisch doen",

Watch on YouTube

Smith. 

"Dus nogmaals, we werken tot op zekere hoogte met de politie en FBI, die pas sinds kort een onderzoekseenheid voor sport heeft. Ze zijn goed, maar nog onervaren, want wedden op sporten was tot voor kort nooit zo groot in Amerika, dus iedereen is nog een beetje zoekende."

Tot slot vertelt Ian Smith dat de onderzoeken in Australië langer duren omdat match fixing daar strafbare feiten zijn. Binnen twee weken hoopt hij de conclusies te kunnen delen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou