Spelers in Far Cry 5 maken eigen battle royale-maps met Arcade-modus | Gamer.nl

Spelers in Far Cry 5 maken eigen battle royale-maps met Arcade-modus | Gamer.nl

Spelers in Far Cry 5 maken massaal hun eigen battle royale-maps door middel van de Arcade-modus die de shooter bevat.

Met Far Cry Arcade kunnen spelers levels bouwen met objecten die ook te vinden zijn in games als A a in’s Creed Black Flag, Watch Dogs 2 en Far Cry: Primal. Deze uitbreiding van de map editor in voorgaande Far Cry games maakt nu gebruik van nieuwe technologie waardoor iedereen eigen mi ie's kan maken waarin spelers worden geconfronteerd met verschillende situaties.

Far Cry 5-spelers maken maar al te graag gebruik van de Arcade-modus om battle royale-maps te creëren. Doordat er in de modus een limiet aanwezig is voor het aantal spelers en grootte van een map is het niet mogelijk om de ervaringen van het PlayerUnknown’s Battlegrounds en Fortnite: Battle Royale perfect na te bootsen, maar er kan wel iets soortgelijks gespeeld worden. Spelers parachuteren naar het eiland, gaan op zoek naar wapens en andere items en nemen het vervolgens op tegen vijanden. Wel is het in zo dat spelers in deze modus kunnen respawnen.

In de bovenstaande en onderstaande video's is te zien hoe het maken van een Far Cry 5 battle royale-map in zijn werk gaat en hoe potjes er uit zien.

Naast de Arcade-modus kunnen spelers tot en met 10 april deelnemen aan het allereerste live evenement voor Far Cry 5. Tijdens het evenement genaamd Well Done is het de bedoeling dat spelers minsten twintig dieren in brand steken om de quest te voltooien. Naast ditevenement hebben spelers hun eigen mi ie gecreëerd waarin zij ma aal op pad gaan om Bigfoot te zoeken.

Far Cry 5 kwam 27 maart uit voor PS4, Xbox One en pc, waar die al meer dan een half miljoen keer is verkocht via Steam. In de Story-mode, die zo’n 25 uur duurt om uit te spelen, moeten verschillende personages de fictieve plek Hope County in de Amerikaanse staat Montana verlo en van de sektarische groep 'The Project at Eden’s Gate' die de plaats teistert. In onze review kreeg de game een 7,5 van Gamer.nl-redacteur Thijs.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou