Fan maakt remakes van Zelda-games die op CD-i verschenen

Fan maakt remakes van Zelda-games die op CD-i verschenen

De Zelda-games die oorspronkelijk op de CD-i zijn verschenen, zijn door een fan van remakes voorzien.

Daardoor waren Zelda: The Wand of Gamelon en Link: The Faces of Evil het afgelopen weekend met breedbeeldondersteuning en ondertiteling op pc speelbaar. Daarnaast zaten er nieuwe geheimen in de spellen en bevatten ze zogenaamde 'remastered' modi waarin de gameplay van het spel verbeterd zou zijn.

Hoewel de remakes de afgelopen dagen via Twitter werden aangeboden, heeft de maker ze inmiddels weer offline gehaald. De maker in kwestie noemt zichzelf Dopply op Twitter en de remakes van de games waren volgens hem prima manieren om met de engine Game Maker om te leren gaan. Om te voorkomen dat hij door Nintendo zou worden verzocht ze offline te halen, heeft hij besloten dat zelf op voorhand al te doen.

Beide Zelda-games verschenen in 1993 op Philips CD-i. Hoewel Zelda een franchise van Nintendo is, leende het bedrijf deze franchise uit aan Philips, dat Animation Magic inschakelde voor de ontwikkeling. Dat leverde volgens veel fans twee spellen van ondermaatse kwaliteit op.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ondermaatse kwaliteit is nog zacht uitgedrukt haha. Ze staan bekend als een paar van de slechtste games ooit gemaakt.

0

CD-I, heerlijk. Niet veel spellen, maar wel hi-fi geluid en full motion video ipv bliebjes en lowres pixels van destijds (nes/snes). Start Space Ace nog regelmatig op.

0
test

@-it- en niet te vergeten torn de beste versie van 7th guest, mits je de fmv module had.

0

Aanbevolen voor jou