Fallout Shelter brengt 5,1 miljoen op in twee weken | Gamer.nl

Fallout Shelter brengt 5,1 miljoen op in twee weken | Gamer.nl

De mobiele managementgame Fallout Shelter heeft in twee weken 5,1 miljoen dollar opgebracht. Dat blijkt uit onderzoek van analysebedrijf SuperData.

Fallout Shelter verscheen op 14 juni op iOS. In de free-to-play-game moeten spelers een zogenaamde Vault beheren door de inwoners taken te geven om de Vault draaiende te houden. Het spel bevat in-app aankopen waarmee spelers voorwerpen, wapens en upgrades kunnen kopen.

Volgens het onderzoek is Fallout Shelter een ongekend succes doordat ook hardcore gamers overgehaald zijn om een free-to-play-spel te spelen. "Hoewel er eerder mobiele spin-offs van AAA-games zijn gemaakt, is het Bethesda gelukt om de bekendheid te maximaliseren en daar de vruchten van te plukken", aldus SuperData-ceo Joost van Dreunen.

SuperData verzamelt maandelijks verkoopdata van ontwikkelaars, uitgevers en distributieplatformen en analyseert deze om de verkoopcijfers van games te bepalen.

Fallout Shelter is momenteel alleen beschikbaar op iOS. De Android-versie wordt in augustus verwacht, zei Pete Hines van Bethesda begin juli.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou