Ex-Lionhead-medewerkers starten Kickstarter voor Fable-kaartspel | Gamer.nl

Ex-Lionhead-medewerkers starten Kickstarter voor Fable-kaartspel | Gamer.nl

Flaming Fowl Studios, bestaande uit ex-medewerkers van Lionhead, werken aan het kaartspel Fable Fortune. Morgen start een crowdfunding-campagne op Kickstarter om de game te financieren.

Volgens IGN was Fable Fortune al anderhalf jaar in ontwikkeling voordat Microsoft besloot Lionhead te sluiten. Nu zetten de ontwikkelaars het project voort, met toestemming van Microsoft om de Fable-licentie te gebruiken.

Fable Fortune is vergelijkbaar met games als Hearthstone. Spelers moeten een held met unieke krachten kiezen om de tegenstander uit te schakelen. Volgens ontwikkelaar Mike West moet deze game "het genre verbeteren". Dit hoopt hij te bereiken met een 3D-artstyle, online co-op tegen AI-bestuurde bazen en de mogelijkheid om kaarten te upgraden. 

De Kickstarter begint morgen om 16:00 uur Nederlandse tijd. Flaming Fowl hoopt 250.000 pond binnen vier weken op te halen. De studio verwacht binnen een aantal weken na voltooiing hiervan een gesloten bèta te lanceren, gevolgd door een open bèta voor Xbox One en pc in oktober.

Meer dan een kwartier aan gameplay en meerdere screenshots zijn te bekijken via IGN.

De volledige versie van Fable Fortune moet eind volgend jaar verschijnen.

Fable Fortune
Fable Fortune
E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou