Escape Dead Island komt 21 november uit | Gamer.nl

Escape Dead Island komt 21 november uit | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Escape Dead Island is ontwikkeld door Fatshark Sweden en komt uit voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3. In de game is de speler de man Cliff Calo die mensen waarschuwt voor de zombieplaag die eraankomt. Naast het slachten van zombies dient Cliff een mysterieus complot te ontrafelen met betrekking tot waar de infectie vandaan komt.

"Escape onthult uiteindelijk de herkomst van het virus en geeft hints over het vervolg, maar het is aan de speler om te besli en wat hij of zij moet geloven", meldde Deep Silver's senior narrative producer Alex Toplansky bij de bekendmaking van de game. "Dat komt doordat het verhaal zich ontvouwt voor de ogen van Cliff." De game wordt omschreven als een survival mystery en zal zo'n dertig euro gaan kosten. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou