Er zijn meer dan vijftig miljoen The Witcher-games verkocht

Er zijn meer dan vijftig miljoen The Witcher-games verkocht

Er zijn inmiddels meer dan vijftig miljoen exemplaren van de games in The Witcher-franchise verkocht.

Dat heeft CD Projekt Red - de ontwikkelaar van The Witcher-games aangekondigd. De eerste The Witcher-game verscheen in 2007 en inmiddels zijn er twee vervolgen uitgekomen. De meest succesvolle was zonder twijfel The Witcher 3: Wild Hunt. Deze game is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de vijftig miljoen exemplaren - eerder dit jaar kondigde CD Projekt aan dat er 28 miljoen exemplaren van waren verkocht.

De The Witcher-games zijn gebaseerd op een boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. De games zijn mede verantwoordelijk voor de alsmaar groeiende populariteit van de franchise. Ook de vorig jaar op Netflix verschenen serie met Henry Cavill in de rol van hoofdpersonage Geralt of Rivia droeg daar natuurlijk aan bij.

Het is niet bekend op wat voor manier CD Projekt Red de The Witcher-reeks door gaat zetten. De ontwikkelaar gaf eerder al aan dat het wel een nieuwe game in de reeks gaat maken, maar dat het verhaal van Geralt of Rivia is verteld. CD Projekt Red brengt later dit jaar Cyberpunk 2077 uit.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

The Witcher games altijd met veel plezier gespeeld, zeker deel 3 vond ik erg vermakelijk. Niet heel gek ook dat die zo goed verkocht is. Wat ik overigens ook mooi vind is dat een game serie de boekenreeks een breder publiek heeft kunnen geven. Ik ga er overigens vanuit dat bij "The Witcher games" ook Gwent meegerekend wordt dat free-to-play is en daarnaast The Witcher 1 heel vaak gratis weggegeven wordt. Alles wat iemand aan z'n account toevoegd wordt gezien als aankoop, gratis of niet. Hoe dan ook een mooie mijlpaal!

0
test

Dat is zeker verdiend, fantastische games. Alleen dan als je bedenkt dat losse call of duty delen zo'n vier keer meer verkopen dan mag dit getal van mij nog zeker een heel stuk hoger zijn.

0

Aanbevolen voor jou