Details over het verhaal en gameplay in Shadow of the Tomb Raider | Gamer.nl

Details over het verhaal en gameplay in Shadow of the Tomb Raider | Gamer.nl

Tijdens een demonstratie in Canada heeft Square Enix een handjevol journalisten een kijkje laten nemen naar Shadow of the Tomb Raider.

Het is nu officieel dat de game zich gaat afspelen in Peru. Dat gerucht ging al langer de ronde vanwege de piramide die in de achtergrond te zien was in de aankondigingstrailer. Het verhaal draait om het einde van de wereld en de avonturen van Lara Croft om dit tegen te gaan. Nieuw is dat het dit keer wellicht haar eigen schuld is. Ze grijpt namelijk een mythische dolk, ondanks waarschuwingen dat dit het einde der tijden zou veroorzaken. Wat volgt is een tsunami die een dorp compleet verwoest.

Waar Shadow of the Tomb Raider verder om draait, is het vermoorden van Rodriguez: een commandant met een belangrijke rol in Trinity, de organisatie die een prominente rol speelt in deze trilogie. De schat die hij wil vinden kan het einde van de wereld inluiden en Lara probeert hem te stoppen. Hierbij is ze bereid van alles op te offeren.

De personages krijgen meer diepgang en het verhaal draait meer om emoties dan voorgaande delen. Terwijl de tsunami aan de gang is wil haar metgezel Jonah de slachtoffers helpen, maar zij negeert hem en gaat doelgericht achter Rodriguez aan. Lara is er op dat moment ook heilig van overtuigd dat de tsunami haar schuld is, waar haar Jonah vol woede op reageert met: "Niet alles draait om jou!".

Shadow of the Tomb Raider

Voor stealth-gameplay zijn vijanden nu gecodeerd met kleuren. Als ze een rode highlight hebben wordt het personage gezien door anderen. Als de speler hem uit probeert te schakelen worden vijanden op de hoogte gesteld. Personages die met geel aangegeven zijn buiten het zicht van andere vijanden en kunnen dus makkelijk uitgeschakeld worden.

Ook hebben de makers bij Square Enix afgekeken bij Deus Ex: Mankind Devided. Spelers krijgen meer mogelijkheden en vrijheid om dingen op hun eigen manier te doen hoewel Lara niet zo vrij is als Adam Jen en kan Lara Croft nooit doodgaan, wat niet geldt voor Jen en.

Tenslotte is er ook verteld dat er een hub zal zijn, waar spelers naar verschillende gebieden kunnen afrezien. Deze hub is echter niet getoond in de demonstratie en er is dus nog erg weinig over bekend. Ook zal het "qua concept veel weg hebben van Praag uit Deus Ex: Mankind Divided".

Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou