Epic Mickey oorspronkelijk niet voor Wii, eerste screenshots | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Spector zegt nooit te vergeten hoe hij op kantoor moest komen bij de baas van uitgever Disney Interactive, Graham Hopper, om over Epic Mickey te praten. Hopper wou van Spector weten wat er nodig was om het spel aan de verwachtingen te laten voldoen, waarop deze antwoordde dat naast tijd en geld het ook wenselijk was om zich op slechts één platform te richten.

Discu ie

"We waren op dat moment nog in discu ie over een overzetting van de game naar de Wii en ik smeekte mensen: "nee, we kunnen niet gewoon iets overzetten naar de Wii, dat gaat niet werken", aldus Spector. "Het moet een uniek spel worden. Veel van de designideeën gaan gewoon niet werken op de Wii, we moeten de Wii iets geven wat de console verdient."

Volgens Spector opperde Hopper toen om Epic Mickey als een exclusieve Wii-titel te produceren, iets wat Spector beschrijft als "een magisch moment". "Niemand heeft het sindsdien meer over de andere platformen gehad."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou