Epic: 'iPad 2 geweldig voor games' | Gamer.nl

Epic: 'iPad 2 geweldig voor games' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De iPad 2, die eerder deze week werd aangekondigd, beschikt onder andere over een nieuwe proce or. "[De iPad 2] is fantastisch voor gamen. We zagen negen keer zoveel grafische kracht, de Unreal Engine 3 kan hier al meteen voordeel uit halen," zegt Rein. "Het apparaat krijgt meer geheugen dan voorheen, wat betekent dat de textures gedetailleerder zullen zijn." Volgens de Epic-baas betekent de snellere proce or dat er in potentie meer physics, meer vijanden en meer omgeving in Unreal Engine 3-games getoond kunnen worden.

iPad 2

De iPad 2 heeft een nieuw ontwerp en wordt voorzien van een nieuwe dual core-proce or. Hoewel Rein zegt dat de iPad meer geheugen heeft dan zijn voorganger, is dit niet bevestigd door Apple. De verwachting is echter wel dat het apparaat 512 megabyte aan RAM-geheugen krijgt, twee keer zoveel als de eerste iPad en evenveel als de iPhone 4.

Zowel aan de voor- als achterkant heeft de iPad 2 een videocamera. Ook is de tablet-PC voorzien van dezelfde gyroscoop als de iPhone en iPod Touch. Ondanks deze toevoegingen is het apparaat 33 procent dunner dan zijn voorganger; waar de eerste iPad 13,4 millimeter dik is, daar is de iPad 2 8,8 millimeter dik. Daarmee is het apparaat een halve milimeter dunner dan de iPhone 4. Ook is de iPad 2 met een gewicht van 601 gram bijna 80 gram lichter dan zijn voorganger.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou