Advocatenbureau klaagt Epic Games aan

Advocatenbureau klaagt Epic Games aan

Een Canadees advocatenbureau bereidt een rechtszaak tegen Epic Games voor. Volgens het bureau maakt de ontwikkelaar Fortnite bewust zo verslavend mogelijk.

"Tijdens het ontwikkelen van Fortnite heeft Epic Games psychologen en andere deskundigen in dienst genomen om de game zo verslavend mogelijk te maken", stelt Alessandra Esposito Chartrand, advocaat bij Calex Légal. Volgens de advocaat weten de ontwikkelaars donders goed waar ze mee bezig zijn en spelen ze in op de verslavingsgevoeligheid van kinderen.

In het verleden hebben er meerdere rechtszaken plaats gevonden met ongeveer hetzelfde thema. Zo werden verschillende tabaksbedrijven aangeklaagd omdat zij, volgens de aanklager, te weinig deden om hun consumenten te beschermen van een verslaving. Chartrand is ervan overtuigd dat Epic Games min of meer dezelfde fout begaat: "Ze maken hun product zo verslavend mogelijk", zegt Chartrand.

Slipstreams Fortnite Season 9

De rechtszaak is tot stand gekomen door het bezwaar van de ouders van een tien- en vijftienjarig kind. "Als wij van tevoren hadden geweten hoe verslavend dit spel was en dat het levens verpest, hadden wij onze kinderen geen Fortnite laten spelen", verklaarden de ouders bij advocatenbureau.

Vooralsnog heeft Epic Games niet gereageerd op de aanklacht, het is onduidelijk of de ontwikkelaar in aanloop van de rechtszaak überhaupt op de zaak gaat reageren. Het is immers niet de eerste keer dat Epic Games wordt aangeklaagd; eerder gebeurde dat vanwege de Fortnite-dansjes en de battle royale-modus. Epic Games is er tot nu toe nog vrijwel onbeschadigd uitgekomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Succes

0
test

Voed eerst maar eens de kinderen en jezelf op. Bijna alle online/mmorpg's spelen deze kaart. Op deze manier kunnen ze de servers in stand houden. Veel succes inderdaad. Gamen is, met name voor kinderen nogal verslavend. Als ouder ben je toch echt verantwoordelijk voor de speelduur.

0

Aanbevolen voor jou