Epic Games opent deze week kantoor in Tokio | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dat Epic een kantoor zou openen in Japan werd vorig jaar al aangekondigd tijdens de Tokyo Game Show. Toen liet de ontwikkelaar weten dat de studio opgericht wordt om Japanse partners te ondersteunen die gebruik maken van Epic’s populaire techniek Unreal Engine 3.

Eén van deze partners is Goichi Suda, beter bekend als Suda 51, baas van ontwikkelstudio Gra hopper. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de No More Heroes-serie op de Wii en daarvoor Killer 7 op GameCube en PlayStation 2. Suda maakt momenteel een actievolle horrorgame in samenwerking met uitgever Electronic Arts, die draait op Unreal-technologie.

Epic
Epic Games is de afgelopen week veel in het nieuws geweest. Zo kondigde de studio vorige week Bulletstorm aan. Gisteren werd bovendien Gears of War 3 officieel aangekondigd, nadat de game dit weekend per ongeluk onthuld werd op Xbox Live. Gears of War komt uit op 8 april 2011 voor Xbox 360 en bevat een coöperatieve modus voor vier spelers.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou