‘Epic Games heeft kosten Alan Wake Remastered nog niet terugverdiend’

‘Epic Games heeft kosten Alan Wake Remastered nog niet terugverdiend’

De kosten die verbonden waren aan de ontwikkeling en marketing van Alan Wake Remastered zijn nog niet terugverdiend.

Dat blijkt uit een financieel verslag van Remedy Entertainment. “We hadden geen royalty-inkomsten van Alan Wake Remastered gedurende het eerste kwartaal omdat Epic Games Publishing de kosten voor ontwikkeling en marketing van de game nog niet heeft terugverdiend”, zo valt te lezen.

De grootste inkomstenbron op het gebied van games in het afgelopen kwartaal was de verkoop van Control. Remedy zegt dat die verkoop geheel volgens verwachtingen op jaarbasis afzwakt.

De kosten van spelontwikkeling stijgen juist, zo noemt Remedy dat de kosten voor Alan Wake 2 zijn gegroeid en wordt ook geïnvesteerd in Vanguard, het free-to-play-project waar de ontwikkelaar samen met Tencent aan werkt. Vanguard heeft een “goede voortgang” en zit in de “proof-of-concept”-fase, aldus Remedy. Beide projecten hadden al een “betekenisvolle impact op de omzet” in het laatste kwartaal van 2021.

Condor, de codenaam van een Control-spin-off, zit in dezelfde fase als Vanguard, zo luidt het verslag. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een “grotere Control-game” die nu nog Heron wordt genoemd. Remedy zegt samen met het technologieteam in Northlight te werken aan technologieën die in de toekomst ingezet worden in Remedy-games.

Er staat nog een versie van Alan Wake Remastered op de planning. In de herfst van dit jaar moet het spel namelijk uitkomen voor de Nintendo Switch. Alan Wake 2 moet ergens in 2023 uitkomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Vandaar de switch versie dus :P

0
test

De remaster is zijn geld ook niet waard, van wat ik er van gezien heb. Waarschijnlijk hadden ze meer binnen kunnen halen door er een gratis update van te maken en op die manier nog sales maken op de oude versie. prijs beetje omhoog gooien, gratis upgrade klinkt toch als een gratis upgrade. Maar op deze manier vragen ze veel geld voor een marginale verbetering en soms zelfs lichte verslechtering.

0
test

@oropher Alan Wake was voorheen nooit uitgebracht op Playstation consoles volgens mij.

0
test

@Tokumei @oropher klopt xbox 360 en pc alleen. Microsoft was ook de publisher dus vandaar de exclusiviteit destijds. Dus deze remaster is zo gek nog niet. De remaster is uitgegeven door Epic en wordt mede daardoor ook op ps en switch uitgebracht

0

Aanbevolen voor jou