Epic Games gaat terugbetalingen Shenmue 3 dekken

Epic Games gaat terugbetalingen Shenmue 3 dekken

Het wordt alsnog mogelijk voor donateurs van het Kickstarter-project van Shenmue 3 om hun geld terug te vragen. Deze terugbetalingen worden volledig gedekt door Epic Games.

In een update op de Kickstarter-pagina van Shenmue 3 heeft ontwikkelaar Ys Net bekendgemaakt dat het toch mogelijk wordt voor donateurs van het project om hun geld terug te vragen. Deze beslissing is gemaakt in samenwerking met uitgever Deep Silver en Epic Games, voor de spelers die geen downloadcode van het spel voor de Epic Games Store willen ontvangen. Meer details over het indienen van een terugbetalingsverzoek worden in een volgende update op de pagina onthuld.

De overstap van Shenmue 3 naar de Epic Games Store zorgde vorige maand voor veel ophef. In eerste instantie werd namelijk gezegd dat donateurs van het project, die hadden gerekend op een Steam-code, hun geld niet terug zouden krijgen. Een week later maakte Ys Net bekend te luisteren naar de zorgen van fans en de situatie omtrent de exclusiviteit van het spel op de Epic Games Store te beoordelen.

De terugbetalingen van Shenmue 3 worden volledig gedekt door Epic Games. Dat maakt Tim Sweeney, de oprichter van Epic, bekend op Twitter. Hij zegt dat Epic Games hiertoe heeft besloten, zodat de terugbetalingen niet ten kosten gaan van het ontwikkelingsbudget van Ys Net.

Sweeney kondigt op Twitter bovendien aan dat Epic Games in de toekomst maatregelen gaat treffen, wanneer een nog niet uitgebrachte crowdfunding-game exclusief naar de Epic Games Store komt. Zo wordt beloofd dat donateurs van het desbetreffende project alsnog een downloadcode kunnen krijgen voor de eerder aangekondigde digitale winkel, of anders de garantie hebben dat ze hun geld terug kunnen vragen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

'Sweeney kondigt op Twitter bovendien aan dat Epic Games in de toekomst maatregelen gaat treffen, wanneer een nog niet uitgebrachte crowdfunding-game exclusief naar de Epic Games Store komt.' Ofwel ze blijven doorgaan met het op het laatst moment exclusive maken van opkomende steam releases en hiermee de crowdfunders in de rug steken? Maarja je kan iedergeval je geld terug krijgen van een crowdfundings actie waar je al je vertrouwen en hoop op had gevestigd van Epic.... wat een mooi vooruitzicht voor als je crowdfund met een Steam release als belofte.

0

@MelvinChowder Dit is toch niet alleen de schuld van Epic? LIjkt mij dat de ontwikkelaar van de game die 'ja' hebben gezegd tegen de deal van Epic hier ook als schuldige aan te wijzen zijn.

0
test

@fonsrutte Geef ook nergens aan dat alleen Epic schuldig is. Mijn 2e alinea geef ik aan "Ze" ofwel Epic en de ontwikkelaar die de game exclusive maken.

0
test

Hier heb je 29$ in je EpicStore wallet! lol... nvm zo te zien heeft epicstore helemaal geen wallet...

0

Aanbevolen voor jou