EMI spant miljoenenrechtszaak aan om Def Jam Rapstar | Gamer.nl

EMI spant miljoenenrechtszaak aan om Def Jam Rapstar | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In de game zouden er onder andere nummers zijn verwerkt van artiesten als Kanye West, DMX en Lil Wayne waarvoor geen rechten zijn afgedragen. EMI zegt de gamemakers gesommeerd te hebben om alsnog royalties te af te dragen voor de nummers, maar dit werd volgens de platenmaatschappij door 4mm en Terminal Reality genegeerd.

Het betreft 54 nummers waar EMI zegt deels de rechten van te hebben. Muzieknummers hebben vaak meerdere rechthebbenden, mogelijk heeft 4mm Games en Terminal Reality dit niet volledig afgevangen. Zo heeft EMI de rechten op het nummer Harder Better Faster Stronger van Daft Punk, waarvan een deel gebruikt is in het nummer Stronger van Kanye West. Het nummer This is Why I'm Hot van MIMS heeft 16 schrijvers en EMI zegt er 16 procent eigenaar van te zijn.

EMI eist 150 duizend dollar voor elk nummer dat onrechtmatig is gebruikt in de karaokegame uit 2010. Het totaalbedrag komt daarmee op 8,1 miljoen dollar (ongeveer 6,1 miljoen euro). Bovendien eist EMI een deel van de nettowinst.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou