Embracer neemt Duke Nukem-maker 3D Realms over

Embracer neemt Duke Nukem-maker 3D Realms over

Embracer Group heeft zeven gamestudio's gekocht, waaronder 3D Realms, de makers van Duke Nukem.

3D Realms verloor vorig decennium de rechten op Duke Nukem. Die kwamen in handen van Gearbox. Laatstgenoemde ontwikkelaar is inmiddels echter ook onderdeel van Embracer Group. 3D Realms zou op dit moment zes nieuwe games in ontwikkeling hebben.

Verder worden de ontwikkelaars Slipgate Ironworks (Graven), Easy Trigger (Huntdown), Ghost Ship Games (Deep Rock Galactic), Digixart en mobiele gamesmaker Crazy Labs overgenomen. Ook wordt Force Field, een Nederlandse ontwikkelaar van vr-games, overgenomen. Zij ontwikkelden eerder de Oculus Quest-versie van Star Trek: Bridge Crew. Force Field wordt ondergebracht bij het Rotterdamse Vertigo Games, dat inmiddels ook onderdeel is van Embracer.

Tot slot heeft Embracer ook Grimfrost overgenomen, een bedrijf achter een webshop waarin Viking-kleding wordt verkocht.

Embracer Group is het moederbedrijf van THQ Nordic en Koch Media. De uitgever nam in de afgelopen jaren een grote hoeveelheid bedrijven over, waaronder Saber Interactive en bovengenoemde studio's als Gearbox en Vertigo Games.

Embracer Group

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

DN Forever werd al niet meer gemaakt door 3D Realms maar door Gearbox en dit 3D-Realms is eigenlijk alleen maar 3D-Realms in naam, heeft niets meer met de oude studio te maken. Als je een 'opvolger' van Duke 3D wil spelen kan ik je Ion Fury aanraden. Draait net als Duke 3D op de Build-engine (..en kent vele knipogen naar Duke maar dat ga ik voor de rest niet voor je spoilen).

0
test

Ik blijf me toch afvragen wat nou het uiteindelijk doel is, want ze blijven toch maar het idee geven dat ze alles wat los zit maar kopen, ongeacht de kwaliteit van de studio.

0
test

@poklaan Als ik even snel op google kijk gaat de opbrengst alleen maar omhoog, dus ze doen kennelijk iets goeds.

0

Aanbevolen voor jou