Er zijn inmiddels 125 miljoen exemplaren van games uit de GTA-reeks verscheept. Zelnick gelooft dat de populariteit van GTA te maken heeft met het feit dat er niet elk jaar een nieuw deel in de serie verschijnt. "Wil je een franchise permanent maken, dan loop je in onze optiek het risico dat consumenten de serie uiteindelijk beu raken."

Als voorbeeld draagt hij de Call of Duty-reeks aan, waarbij volgens hem Black Ops 2 niet zoveel verkocht heeft als het vorige deel, Modern Warfare 3. "Zo is het bij ons nooit gegaan. (Nieuwe delen in de GTA-reeks) doen het telkens beter. Het is moeilijk om een franchise populair te houden als je het jaarlijks uitbrengt, behalve met sportgames."

In september 2011 waren er nog 114 miljoen exemplaren van games uit de GTA-reeks verscheept, terwijl daarna enkel GTA 3 voor Android en iOS is verschenen als nieuwe GTA-release. Volgens Zelnick bevestigen de nieuwe cijfers dat de vraag naar Grand Theft Auto-games nog steeds groot is. GTA 4 is inmiddels meer dan 25 miljoen keer verscheept. Het vijfde deel in de reeks verschijnt in de lente van volgend jaar op PlayStation 3 en Xbox 360.