Elf Starcraft-spelers veroordeeld in Koreaans gokschandaal | Gamer.nl

Elf Starcraft-spelers veroordeeld in Koreaans gokschandaal | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel eerder al bekend werd dat een Zuid-Koreaanse wet de identiteit van veroordeelde personen beschermt, zijn de namen van veroordeelde val pelers aan het licht gekomen door onderzoek van fans. De profe ionele Starcraft-spelers Won Jong Seo en Ma Jae Yoon, beter bekend als respectievelijk Justin en sAviOr, behoren onder de mogelijke veroordeelden. Ook waren drie personen die wedstrijden organiseerden betrokken bij het val pelen. Deze personen gaven spelers tu en de 1500 en 5000 euro om opzettelijk Starcraft-wedstrijden te verliezen.

Excuses

Een veroordeelde speler, Moon Sung Jin, heeft op een Koreaanse sociale netwerksite laten weten dat hij spijt heeft van zijn handelingen. "Door een fout te maken heb ik veel mensen teleurgesteld. Ik heb niets over de zaak te zeggen, maar ik heb ook geen intentie om vergeven te worden. Ik zal vanaf 31 mei in militaire dienst treden en het lijkt er mi chien op dat ik wegren van de waarheid. Ik kan enkel zeggen dat ik mijn best ga doen om na te denken over wat ik gedaan heb en dat ik hieruit kom als een beter, rationeler persoon. Nogmaals sorry." 

E-sports

E-sports is een term voor het competitief spelen van videogames. Vooral games die vallen onder genres als real-time strategy en first-person shooter worden vaak samen met de term e-sports in één adem genoemd. Tijdens competities wordt er in teamverband of individueel gespeeld. In Korea is de game StarCraft de populairste game in het competitiecircuit. Het vervolg, Starcraft II: Wings of Liberty, verschijnt op 27 juli.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou