Electronic Arts brengt komend fiscaal jaar acht games uit

Electronic Arts brengt komend fiscaal jaar acht games uit

Electronic Arts is van plan om in het fiscaal jaar van 2021 acht eigen spellen uit te brengen.

Dat jaar begint op 1 april 2020 en loopt tot en met 31 maart 2021. Het gaat om intern ontwikkelde spellen - EA kan daarnaast dus nog spellen van externe ontwikkelaars uitgeven. Zo liet het bedrijf weten naast bovengenoemde acht games ook vier spellen van onafhankelijke ontwikkelaars uit te geven.

Wat de acht games zelf betreft, is bekend dat vier ervan sportspellen zijn. Een nieuwe Fifa en nieuwe Madden zijn al bevestigd. Mogelijk is de derde sportgame NHL. Het is minder duidelijk of de vierde sportgame NBA Live is - de editie van afgelopen jaar werd geannuleerd.

De vier andere games zijn gebaseerd op bestaande franchises van EA, maar om welke games het gaat is nog niet duidelijk. Dit jaar verschijnt bijvoorbeeld vr-game Medal of Honor: Above and Beyond, maar dat spel heeft nog geen releasedatum - het kan dus ook nog voor het komend fiscaal jaar uitkomen. Een nieuwe Battlefield komt niet voor 2021 uit, maar kan in potentie ook aan het begin van dat jaar verschijnen.

EA liet ook weten dat de verwachtingen die de uitgever voor het vorig jaar uitgekomen Star Wars Jedi: Fallen Order had zijn overtroffen. Het bedrijf verwachtte zes tot acht miljoen verkochte exemplaren voor 31 maart, en daar is de verkoop van de Star Wars-game nu al overheen. EA verwacht nu in totaal tien miljoen exemplaren te verkopen voor eind maart.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ze gingen CnC ook rebooten, zijn die al uit? anders verwacht ik dat het die games worden.

0
test

@HunterSeeker Ik neem aan dat je Command and Conquer bedoelt? Daar word een remaster van gemaakt en er is nog steeds geen release datum bekend voor Command and Conquer en Red Alert zover ik weet: https://www.ea.com/games/command-and-conquer/command-and-conquer-remastered

0
test

Goed om te lezen dat de resulaten van Jedi boven verwachting zijn. EA heeft zo veel talent onder hun riem, nu ze meer creatieve vrijheid geven, en Single player een kan hernieuwde kans geven, ben ik enorm benieuwd wat er nog meer komt. Hopelijk dat de geruchten rondom KotOR kloppen, en we weer een echte Star Wars RPG krijgen.

0

Aanbevolen voor jou