Electronic Arts beschuldigt Australië van censuur | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het beleid van de regering om geen leeftijdskeuring toe te staan voor inhoud voor volwa enen in videogames zorgt voor het onnodig censureren", aldus Gibeau. Hij vindt dat het beleid "laat zien dat er weinig begrip is voor de videogames van vandaag de dag." Hij denkt dat de afwezigheid van een 18+ leeftijdscla ificatie zorgt voor een gebrek aan vrijheid om te kiezen voor 18+ games voor volwa enen. Verder geeft hij aan dat het ontbreken van een dergelijke cla ificatie kan leiden tot een gebrekkige ontwikkeling van de industrie.

Om de leeftijdscla ificatie 18+ in te voeren dienen alle procureur-generaals in Australië met de invoering in te stemmen. Michael Atkinson, één van de procureur-generaals, staat bekend om zijn constante veto's inzake het invoeren van de cla ificatie. Hij heeft recentelijk zijn ontslag ingediend, waardoor de kans op invoering groter wordt. Gibeau voegt toe dat de invoering van de nieuwe 18+ cla ificatie de juiste stap zijn voor consumenten en voor de game industrie in Australië.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou