Electronic Arts beperkt verliezen | Gamer.nl

Electronic Arts beperkt verliezen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De totale inkomsten bedragen 2,41 miljard euro; iets minder dan de 2,45 miljard euro van 2010. Het grootste succes boekte EA met zijn digitale busine , deze tak zag een inkomstenstijging van 42 procent. Inkomsten van de distributietak namen met 5 procent toe en de inkomsten van EA Partners zijn gelijk gebleven. Het vierde kwartaal (de eerste drie maanden van 2011) was over de hele linie genomen het beste voor EA, met een winst van 102 miljoen euro ten opzichte van 20 miljoen het jaar daarvoor.

Games

Zeven games die EA in het vierde kwartaal heeft uitgebracht, zijn meer dan een miljoen keer verscheept. Dragon Age II, Crysis 2, Dead Space 2 zijn bovendien elk meer dan twee miljoen keer verscheept. Vergeleken met de eerste Dead Space is het aantal verschepingen van deel 2 veertig procent hoger in een vergelijkbare periode. Andere succesvolle games voor de uitgever zijn Fifa 11 (12 miljoen verschepingen), Battlefield: Bad Company 2 (7 miljoen) en Medal of Honor, Need for Speed: Hot Pursuit en Madden NFL 11 (ieder 5 miljoen).


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou