Eindredacteur Jaap van Nes neemt afscheid | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Tijden veranderden en zelfs de naam van Gamer.nl onderging een metamorfose: een mooie ‘s’ prijkte achter de naam, waardoor we ineens als Gamers.nl door het leven gingen. Samen met chef-redactie Michael Wolf Vi er en hoofdredacteur Erwin Bergervoet bouwden we een imperium op: Gamers.nl, daar moest niemand meer omheen kunnen.

De naam veranderde later weer terug naar Gamer.nl en ook mijn functie schoof op; van redacteur die alleen maar speelt, naar eindredacteur die veel speelt maar nog meer corrigeert en redigeert. De rode pen heeft me goed gestaan en het contact met de redactie was, en is, nog altijd iets waar ik altijd m’n grootste plezier uit haalde. De redactie van Gamer.nl is diep van binnen namelijk niets anders dan een groep gamers die samen met anderen hun hobby en pa ie wil delen, en dit doet door er over te schrijven. Dat er nu een blits kantoor is en we binnen een grote uitgever vallen, doet daar niets aan af.

Voor mij is inmiddels de tijd rijp om afscheid te nemen. Na bijna tien jaar trouwe dienst zijn er andere uitdagingen op m’n pad gekomen. Sowieso denk ik nooit meer tien jaar voor dezelfde werkgever in dienst te zijn, dus dat is met m’n 23 jaar in de zak al een prestatie op zich. Ik wil jullie als trouwe lezer bedanken voor het gunnen van een mooie tijd. Jullie zijn soms een stelletje muggenzifters pur sang, maar hebben verdomd vaak wel gelijk. Ook dat is namelijk de kracht van Gamer.nl: geen ja-en-amen-publiek, maar lezers met een scherp oog en nog scherpere tong.

Tot slot zijn er een aantal mensen zonder wie mijn avontuur niet mogelijk was geweest. Allereerst ode aan nu langst zittende Gamer.nl-redacteur Erwin Bergervoet, met wie ik jaren lang op zeer fijne wijze samen heb gewerkt. Ook Michael Wolf Vi er en Iris van Schouten bedank ik voor de mooie tijd. Als laatste zijn er dan nog de huidig hoofdredacteur Michel Musters, die ik het allerbeste gun op z’n nieuwe stek, en voormalig hoofdredacteur Youri Deschesne, van wie ik in korte tijd een boel geleerd heb over het correct managen van een journalistiek medium.

Gamer.nl, bedankt voor de mooie tijd en jullie zien me zeker nog terug… als bezoeker!

Het beste,
Jaap van Nes


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou