Eerste daling van aantal PUBG-spelers op pc waargenomen | Gamer.nl

Eerste daling van aantal PUBG-spelers op pc waargenomen | Gamer.nl

PlayerUnknown’s Battlegrounds heeft een explosieve groei meegemaakt sinds maart 2017, daar nu is de eerste daling in het aantal spelers geconstateerd.

Sinds PUBG werd gelanceerd in maart 2017 is het aantal spelers nooit gestopt met groeien. Zo heeft de populaire game in de eerste maand al een groei van 300% weten te behalen. Nu is er voor het eerst een daling van 1.68%. Na een maand met een stijging van rond de 10% is deze daling zeer eigenaardig. Dit is allemaal op de Steam charts-pagina af te lezen, die de data rechtstreeks van Steam analyseert.

De oorzaak van de daling is niet bekend. Mogelijk komt dit doordat spelers niet geheel tevreden zijn met de Desert-map of dat een nieuwe aangepaste versie van PUBG door Tencent in China wordt gelanceerd. Tencent maakt in samenwerking met PUBG Corp een aangepaste versie van de game, omdat eerder het spel bijna werd verbannen. Het spel zou niet overeen komen met de 'socialistische kernwaarden' die in China worden gehanteerd.

PUBG heeft laatst ook verdere stappen genomen tegen het groeiende aantal cheaters. Deze hardere aanpak kan eventueel ook een verklaring zijn voor de daling.

Mi chien dat een nieuwe bundel voor de Xbox One S met PUBG een prikkel is om het aantal spelers op dit platform ook niet te laten dalen.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou