Ed Boon: 'Ophef rondom geweld in Mortal Kombat was terecht' | Gamer.nl

Ed Boon: 'Ophef rondom geweld in Mortal Kombat was terecht' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik zou mijn tienjarige kind ook niet een spel als [Mortal Kombat] willen laten spelen", laat Boon weten in een interview met het tijdschrift Xbox World. "Ik vond dat [de critici] altijd een punt hadden. Er was toen nog geen leeftijdscla ificatie. En we maakten de game niet met de intentie om een kind plezier te geven in het afscheuren van iemands hoofd."

"De realiteit is dat de gemiddelde gamer 28 of 29 is, dezelfde mannen die Goodfellas, Scarface en allerlei films die dergelijke inhoud hebben kijken, en dat zoeken ze in bepaalde games", vervolgt Boon. Mortal Kombat viel tijdens de release in 1992 op omdat het vol zat met zogenaamde 'fatalities', bepaalde moves aan het einde van een gevecht die extreem gewelddadig en bloederig zijn.

Komend jaar verschijnt op Xbox 360 en PlayStation 3 een nieuwe Mortal Kombat, waarin weer in twee dimensies gevochten kan worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou