EA voltooit overname Codemasters

EA voltooit overname Codemasters

EA heeft de overname van ontwikkelaar en uitgever Codemasters afgerond. 

Dat laat EA weten in een persbericht. De overname heeft EA uiteindelijk 1,2 miljard dollar gekost, wat omgerekend 988 miljoen euro is.

De overname moet een nieuw tijdperk voor racegames inluiden door onder andere de abonnementen van beide bedrijven samen te smelten. Hiermee doelt de uitgever waarschijnlijk op het toevoegen van bepaalde games aan hun EA Play service. 

EA belooft belanghebbende dat er meer omzet en winst gemaakt kan worden nu het Codemasters in handen heeft. Codemasters is specifiek gespecialiseerd in het racegenre, met franchises als Dirt, F1 en Project Cars. Electronic Arts is een Amerikaanse uitgever van franchises als Fifa, Apex Legends en De Sims.

In november gaf Take-Two Interactive, het moederbedrijf van 2K Games en Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar Games, nog aan interesse te hebben in een overname van Codemasters. Zij zouden een bod van 725 miljoen Britse pond, oftewel 798 miljoen euro, hebben gedaan.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het is inmiddels een uur later en er staat nog steeds "EA's" in de titel. Vind nou echt niemand het meer belangrijk dat tenminste de titel correct is? Het zou toch een kleine moeite moeten zijn om het te corrigeren? Dit is wat iedereen ziet als ze de home page openen... "Het is niet duidelijk of Take-Two na EA's bod een tegenbod gaat doen." - ... wat? De overname is voltooid volgens dit artikel.

0
test

@gimbal2 het is soms om te huilen zo slecht :(

0
test

Rip Codemasters

0

Aanbevolen voor jou