EA: 'Xbox One en PS4 gaan mooi gevecht leveren deze feestdagen' | Gamer.nl

EA: 'Xbox One en PS4 gaan mooi gevecht leveren deze feestdagen' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Moore: "Ik denk dat het een mooi gevecht wordt tijdens de feestdagen. En als een third-party uitgever zitten we precies in de sweetspot." Hij voegt hieraan toe: "Consumenten houden er ook van en het is goed voor de industrie. Je hebt krachtige bedrijven als Sony en Microsoft nodig die het met elkaar aan de stok hebben, want het zorgt voor investeringen richting het platform. Het zorgt voor concurrentie. Je wilt Nintendo ook zien terugkomen met de Wii U." Volgens Moore is het tegenovergestelde ook waar: een duidelijke winnaar zorgt voor een negatief effect in de industrie. 

Ondersteuning van Nintendo 3DS en Vita

In hetzelfde interview licht Moore toe waarom Electronic Arts investeert in de mobielegamesmarkt en zich niet focust op de handheldmarkt van de Nintendo 3DS of PlayStation Vita. Hij geeft aan dat de mogelijkheden en het aantal beschikbare mensen eindig zijn. Verder verwachten mensen binnen EA dat over twee à drie jaar mensen games meer spelen op mobiel en tablets. "Soms is de juiste strategie niet wat je wel doet, maar wat je niet doet en je moet harde besli ingen maken als je maar een beperkt aantal mensen hebt. We zijn aan het plannen voor het financiële jaar 2017 en 2018. Denk jij dat de Vita en de 3DS tegen die tijd in enige vorm van betekenis aanwezig zullen zijn?"


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou