EA wil nog geen geld investeren in 3D | Gamer.nl

EA wil nog geen geld investeren in 3D | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We hebben nog geen grote groei gezien in 3D-gaming", zegt Riccitiello in reactie op een vraag van een investeerder. "We hebben ook nog geen grote groei gezien van het aantal 3D-televisies in huiskamers. Wij zijn hier niet om een markt aan te duwen. Wij zijn hier om te reageren op wat de consument wil."

Hoewel Riccitiello toegeeft dat 3D een game-ervaring kan verbeteren, gaat EA er niet in investeren zolang de consument er niet naar vraagt. Alle EA-titels worden al wel verscheept met 3D-mogelijkheden, iets wat het bedrijf relatief weinig kost om aan zijn games toe te voegen.

Social, mobiel, online

In plaats van in 3D, investeert EA in social games, de mobiele markt en online gaming. "We zien een erg hoog rendement in deze markten en een erg matig rendement bij focus op 3D, dus we zetten onze middelen in voor nieuwe innovaties", aldus Riccitiello.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou