EA werkt al enige tijd aan games voor volgende generatie consoles

EA werkt al enige tijd aan games voor volgende generatie consoles

EA heeft tijdens de presentatie van recente financiële resultaten bevestigt dat ze hard werken aan games voor de volgende generatie gameconsoles. Tevens zegt het bedrijf dat er niet veel interesse is voor hun games op Nintendo Switch.

Blake Jorgensen, de CFO van EA, zegt dat het logisch is dat het bedrijf werkt aan games voor de volgende generatie en denkt dat "iedereen in de industrie" dat nu doet. Jorgensen zegt dat ze klaar zijn voor de lancering van 'Gen 5', waarmee hij vermoedelijk doelt op de PlayStation 5 en Xbox Scarlett. Hij geeft aan dat een game als Madden tijdens de lancering van een nieuwe console wordt uitgebracht, in plaats van op de gebruikelijke releasedatum voor de sportfranchise.

Tijdens een presentatie van de financiële resultaten in mei zei Jorgensen dat EA nog in de 'ontdekkingsfase' zat wat betreft next-gen-consoles en dat het gamebedrijf bezig is met een flexibele game-engine.

Switch
In een vragenronde met investeerders besprak de CEO van EA, Andrew Wilson, het aanbod van Switch-versies. Op de vraag waarom er nog geen The Sims-game voor Switch is verschenen, antwoordt Wilson dat er eerst altijd wordt nagedacht of de game past bij het profiel en ecosysteem van het platform en of de community een game op een bepaald platform wil spelen en niet liever ergens anders.

Hierna legt hij uit dat EA veel data heeft waaruit blijkt dat veel Switch-gebruikers ook een PlayStation 4, Xbox One of pc in hun bezit hebben en "erg vaak" kiezen om games op een van die andere platforms te spelen in plaats van op de Switch. Hij sluit overigens niet uit dat er ooit een The Sims-game voor Switch komt.

Microsoft en Sony hinten al naar hun plannen voor de volgende generatie, maar er zijn nog veel vraagtekens over de volgende generatie consoles. Vermoedelijk worden zowel de PlayStation 5 als de Xbox Scarlett in 2020 gelanceerd, hoewel nog geen data is bevestigd door de bedrijven.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd naar die data, als ik een titel (bijvoorbeeld Dragon Quest Builders 2) voor meerdere platformen kan kopen, ga ik toch sneller voor de switch. Sims lijkt mij ook prima zon game. Titels als, ik noem maar wat, een Mass Effect, speel ik dan wel weer liever op de PlayStation 4.

0

@WvA Ik denk dat die data wel klopt maar niet omdat mensen liever iets op de PS4/XBOX te halen maar omdat de Switch versie iets mist. Neem Fifa als voorbeeld. Alle versies behalve de Switch hebben FUT. Nu heb ik zelf niets met voetbal(spellen) maar als je dat wel hebt, kan ik me voorstellen dat je liever een complete dan een incomplete versie haalt... Dat de Switch grafisch minder is dan de rest is (over het algemeen) een feit. Men weet dat als ze een Switch kopen toch zijn er veel mensen die een Switch halen voor het handheld gedeelte (wat alleen maar meer gaat worden als de Switch Lite uitkomt). De mindere graphics nemen mensen voor lief zolang ze het in handheld kunnen spelen. Minder opties daar in tegen accepteren ze dan weer niet en zullen daarvoor de complete versie halen.. Ik denk ook niet dat iemand zal zeuren dat Anthem (zelfs al was het het spel dat iedereen hoopte dat het was) niet op de Switch komt omdat het grafische gedeelte van die game een belangrijk onderdeel is maar iets als de Sims zou zeker moeten kunnen draaien.

0
test

@WvA Net als hun data paar jaar terug zei dat Thriple A titles dood was en geen geld meer opleverd.

0
test

We gaan EA niet serieus nemen. toch? Echt, alles wat ze zeggen klinkt als poep voor mij haha. "surprise mechanics" terwijl de hele wereld het anders ziet? Flikker toch op, EA! :P

0

Aanbevolen voor jou