EA werkt aan terugdraaien onterechte bans | Gamer.nl

EA werkt aan terugdraaien onterechte bans | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De hackers verschaften zich vorige week uit protest tegen het programma Punkbuster illegaal toegang tot enkele servers die met deze software draaien, en banden daar zo'n 150 spelers van de PC-versie van Battlefield 3. Zij konden hierdoor tijdelijk de game niet meer spelen via deze servers. Punkbuster is een programma dat op sommige BF3-servers verplicht wordt gesteld, en dat val pelen tegengaat.

Uitgever EA zegt in samenwerking met het bedrijf achter Punkbuster zo snel mogelijk de onterechte bans terug te draaien en de bescherming te verhogen om dergelijke taferelen in de toekomst te voorkomen. PlayStation 3- en Xbox 360-spelers ondervonden geen last van onterechte bans, omdat op de console geen gebruik wordt gemaakt van Punkbuster. EA benadrukt ook dat de PC-spelers niet geband waren van Battlelog, wat wel gebeurt wanneer de uitgever (of ontwikkelaar Dice) bans uitdeelt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou