EA: 'We willen Codemasters niet in de zoveelste EA-studio veranderen'

EA: 'We willen Codemasters niet in de zoveelste EA-studio veranderen'

Electronic Arts heeft geen intentie om Codemasters om te vormen tot een zoveelste EA-studio. In plaats daarvan moet het bedrijf - vergelijkbaar met Respawn Entertainment - zijn eigen identiteit bewaren.

Dat meldt Andrew Wilson, de CEO van Electronic Arts, in een recent interview met MCV waarin EA's overname van Codemasters wordt besproken. "Net als bij Respawn hebben we Codemasters niet overgenomen om het in de zoveelste Electronic Arts-studio te veranderen; we willen kansen leveren." Respawn Entertainment werd in 2017 overgenomen door EA.

Wilson vervolgt: "We willen Codemasters de sleutels van het keukenkastje aanreiken - vergelijkbaar met Respawn - zodat ze uit het kastje kunnen pakken wat ze nodig hebben. Maar ze kunnen gewoon blijven wie ze zijn, want dat is wat ze in eerste instantie zo speciaal maakte."

Codemasters blonk de afgelopen decennia vooral uit in het leveren van racefranchises, waaronder Dirt, F1 en Grid. Dat beaamt ook Wilson: "We zijn al een hele lange tijd grote fans van Codemasters en de games die ze maken. Ze zijn de leiders op het gebied van racegames in onze industrie."

Eind vorig jaar werd aangekondigd dat EA van plan was Codemasters te kopen. In februari dit jaar werd de deal, waar 1,2 miljard dollar mee gemoeid gaat, gesloten. In april kondigden de bedrijven F1 2021 aan, dat op 16 juli uitkomt op consoles en pc.

F1 2021

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hahaha.. . nou ze waren anders met Project CARS 3 al flink die kant op aan het gaan..

0
test

@kleinekoosjer Alleen is die niet van Codemasters of EA ;)

0
test

@woutzorz Slightly Mad is in 2019 overgenomen door Codemasters, Project Cars 3 kwam in 2020, Codemasters is dit jaar overgenomen door EA.. Ze zijn binnen de serie van sim overgestapt naar arcade.. allicht had EA er nog niets mee van doen.. maar het riekt aan alle kanten ;-)

0
test

@kleinekoosjer enige probleem dat die game heeft is dat het Project Cars heet. Het is eigenljjk gewoon Shift 3. En laat die licentie nou net bij EA liggen.

0
test

Wat aardig van EA. Ze hebben het hart op de goede plaats en geleerd van hun fouten. Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen.

0
test

@LordLuc Inderdaad zeg! Ze hebben ook nog nooit zoiets eerder gezegd, dus dit gaat helemaal goed komen. Gekke fratsen als ''elke EA studio moet op frostbite'' hebben ze vast van geleerd en zullen ze nooit meer doen.

0

Aanbevolen voor jou